COPENHAGEN COLHEITA CLUB

Portvinssmagning 9-10-2014 hos H.J. Hansen



Smageprogrammet 9-10-2014 hos H.J. Hansen

Vi skulle smage syv portvine og der indgik både fad- og flaskelagrede vine i smagningen.

H.J. Hansens anbefaling til serveringstemperatur: 16-17 grader. Denne anbefaling deler jeg ikke, da jeg mener, at mange både smags- og duftnuancer bliver tilbageholdt ved lav temperatur og det er vel ikke hensigten.

Ved en tidligere smagning fik vi oplyst, at den maksimale holdbarhed for portvin efter åbning (i køleskab) er: Tawny 2-3 måneder; Ung ruby (ikke vintage) 2-3 uger; Vintage 1-2 dage.




Smagningen er i gang og der hygges...


Smagningens resultat
Vinene gives point efter en skala fra 0-5, hvor 5 er højest.
Er der i skemaet angivet et pointinterval, indikerer det, at der var divergens i bedømmelsen.
Vin nr. Producent/Type Point Smagsnote Placering

1 Graham's The Tawny Point 3,5 Lidt sprittet duft, orange og lidt rosin. I munden stor bolsjesødme. Lidt sprittet. Ung men dog afrundet. Klar orangebrun farve. 4
2 Graham's 30 års tawny Point 4,5 Let krydret i duften, lidt brændt (fad?) og lidt abrikos. Blød, rund, fyldig og koncentreret og bred i smagspaletten. Lang eftersmag med bl.a. abrikos/orange. Meget elegant og harmonisk. Klar rødbrun farve. 2
3 Hutcheson Colheita 1975 Pointinterval 4,5 - 5 Virkelig god duft med en anelse røg og krydderier. En lidt stram parfumeret karakterfuld smag, men også med lidt fedme. Mørk karamel, abrikos. Meget harmonisk og velafballanceret. Lang eftersmag. Klar mahogny farve. 1
4 Graham's Six Grapes Pointinterval 3 - 3,5 Intens duft af friske mørke bær og lidt røg/brændt. Frisk solbærsmag, farin og lidt sødme. Lang eftersmag med lidt bid. En god ung ruby port. Mørk ruby farve. 5
5 Graham's LBV 2008 Point 3 Syrlig duft af hyldebær og lidt krydderi, som også går igen i smagen. Frisk, ung og kraftig, lidt sprittet, tannin. En fin ung ruby port. Mørk ruby farve. 6
6 Quinta do Vesuvio
Vintage Port 1992
Point 3 Krydret duft af rød frugtaroma. Lidt jordet i den kraftige frugtsmag. Medium sødme og stadig tanninrig. Bør ligge længere og er på nuværende tidspunkt ikke særlig interessant. Mørk ruby farve. 6
7 Graham's
Vintage Port 1983
Pointinterval 4 - 4,5 En lidt speciel kompleks duft af bl.a. "blomme i madeira", lidt floralt og lidt brændt. God sødme, afrundede tanniner, fyldig og med lang eftersmag. En meget delikat vin. Mørk ruby farve. 3
 


I det hyggelige smagelokale i kælderen er der en mindevæg for en af forretningens grundlæggere.